Henri Mäntysaari Kohtalona perinnön on kirjastoina roihuta / kun lukutaidottomat säikkyy ensipakkasta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Autojen katsastus

Spekulointeja

Eriaiheista spekuloin erinäkökulmia mitä juolahdellu mieleen . Yksi aihe on kun arvioitu jotta 9 milrjd. € kerätään veroina ja erimaksuina autoilijoilta . Mutta arvioitu jotta alle 1 miljd. € palautuu tienhoitoon ja autoilijoiden hyväksi .Niin kun ihmiset on ennen alunperin kulkenut jalkapatikas . Sitten esim hevosrattaat jossain vaiheessa ovat olleet tavoiteltua ylellisyyttä . Nykyään polttoaine käyttöisil autoil autoilun hurma ja liikkumisen vapaus Suomeskin lähes kaikkien ulottuvilla .

Autoilijan kiusaamista?

Trafin lausuntokierroksella olevaan esitykseen katsastuksen muutoksista on ottanut kantaa Autoliitto. Sen mukaan esityksen perusteella jatkossa auto voitaisiin hylätä toimimattoman rekisterikilven valon vuoksi. Sama koskisi myös ajovaloa. Aiemmin näistä vioista on annettu vain korjauskehoitus.

Esitys tosiaan tuntuu järjen vastaiselta. Rekisterikilven valolla ei nyt ole mitään tekemistä liikenneturvallisuuden kanssa. Autoilijalle tulisi näin ylimääräinen käynti katsastuksessa ja lisää kuluja. Kuka nyt myöskään yksivaloisena pitkään ajaisi vaikka entisellä käytännöllä jatkettaisiin.

Autojen katsastuskertoja pitää vähentää

Suomessa uusi henkilöauto katsastetaan ensimmäisen kerran viimeistään kolmantena vuonna. Toinen katsastus on viidentenä vuonna, ja sen jälkeen vuosittain.

Katsastusdirektiivin mukaan henkilöauto pitää katsastaa neljän vuoden kuluttua käyttöönottopäivästä ja sen jälkeen joka toinen vuosi. Direktiivi antaa jäsenmaalle mahdollisuuden lyhentää kahden pakollisen katsastuksen välistä aikaa ja Suomi on toiminut sen mukaisesti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä